Sposób przygotowania:
Sałatka ziemniaczana z boczkiem i koperkiem
Ziemniaki dokładnie szorujemy i gotujemy je w mundurkach w osolonej wodzie. Odcedzamy i zostawiamy, aby przestygły, następnie obieramy i kroimy na dość spore kawałki. Boczek kroimy w paski i podsmażamy na patelni, aż się zarumieni.
Ogórki kiszone kroimy w półplasterki, cebulę w kostkę. Czarną fasolę dokładnie odsączamy z zalewy. Łączymy wszystkie składniki. Dodajemy majonez oraz chrzan, przyprawiamy do smaku pieprzem i solą. Mieszamy.
Wierzch posypujemy posiekanym koperkiem.
Ogórki kiszone kroimy w półplasterki, cebulę w kostkę. Czarną fasolę dokładnie odsączamy z zalewy. Łączymy wszystkie składniki. Dodajemy majonez oraz chrzan, przyprawiamy do smaku pieprzem i solą. Mieszamy.
Wierzch posypujemy posiekanym koperkiem.