beatkaa153

beatkaa153

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 544]

Sałatka z mortadelą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Ryżowa sałatka na kolacje.

Sałatka z mortadelą

Składniki:

Sałatka z mortadelą

 

  • ryż 2 torebki
  • mortadela 20 dag
  • papryka (czerwona i zielona) 2 sztuki
  • jajka 3 sztuki
  • kukurydza konserwowa 1 puszka
  • groszek konserwowy 1 puszka
  • musztarda
  • sól
  • pieprz
  • majonez

Sposób przygotowania:

Sałatka z mortadelą
Ryż płuczemy i gotujemy wg przepisu na opakowaniu i osączamy. Paprykę oczyszczamy, myjemy i kroimy w kostkę. Kukurydzę i groszek osączamy z zalewy. Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i kroimy w kostkę. Mortadelę kroimy w plastry a następnie w kostkę. Wszystkie składniki łączymy. Dodajemy majonez i mieszamy. Przyprawiamy do smaku przyprawami. Schładzamy w lodówce.

Tagi:

ryż jajko jajka