Sposób przygotowania:
Sałatka z nasturcją, pomidoremi ogórkiem
Sałatki ozdobne oba kolory opłukać i osuszyć w wirówce do sałaty. Następnie pokroić drobno lub porwać na małe kawałki. Pomidory żółte i czerwone opłukać i pokroić w kostkę.
Ogórki kiszone małosolne pokroić w kostkę i dodać do sałaki. Paprykę czerwoną opłukać i wyjąć nasiona, pokroić w kostkę lub w paseczki. Listki nasturcji i kwiaty delikatnie opłukać i dodać do całości.
Przyprawić ziołami i pieprzem, polać oliwą z oliwek i skropić sokiem z cytryny. Na wierzchu ułożyć ozdobnie kwiatki nasturcji bo też są jadalne.
Smacznego.
Ogórki kiszone małosolne pokroić w kostkę i dodać do sałaki. Paprykę czerwoną opłukać i wyjąć nasiona, pokroić w kostkę lub w paseczki. Listki nasturcji i kwiaty delikatnie opłukać i dodać do całości.
Przyprawić ziołami i pieprzem, polać oliwą z oliwek i skropić sokiem z cytryny. Na wierzchu ułożyć ozdobnie kwiatki nasturcji bo też są jadalne.
Smacznego.