Sposób przygotowania:
Sałatka z brokułem i pomidorkami koktajlowymi
Brokuł podzielić na różyczki i opłukać pod bieżącą wodą. Zalać wodą w garnku i gotować około 3 minuty z dodatkiem szczypty cukru. Odlać wodę i osączony, wystudzony brokuł ułożyć na talerzu, dodać pomidory koktajlowe pokrojone na połówki.
Szczypiorek pokroić drobno i paprykę w kostkę, ogórek zielony pokroić w półplasterki, dołożyć do reszty na talerz.
Ser biały pokruszyć, całość polać olejem rzepakowymi przyprawić ziołami i pieprzem kolorowym.
Szczypiorek pokroić drobno i paprykę w kostkę, ogórek zielony pokroić w półplasterki, dołożyć do reszty na talerz.
Ser biały pokruszyć, całość polać olejem rzepakowymi przyprawić ziołami i pieprzem kolorowym.