WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1460]

Marchewka na ciepło z bułką tartą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Marchewka na ciepło duszona na masełku z dodatkiem bułki tartej i przypraw. Bardzo prosta, ale bardzo smaczna sałatka na ciepło do obiadu.

Marchewka na ciepło z bułką tartą Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Marchewka na ciepło z bułką tartą

 

Sposób przygotowania:

Marchewka na ciepło z bułką tartą

ETAP 1:

Marchewki obrać i opłukać. Następnie zetrzeć na tarce jarzynowej na grubszych oczkach. Na patelni roztopić około jedną łyżkę masła. Na gorące masło wrzucić startą marchewkę. Podsmażyć kilka minut mieszając co jakiś czas.

Gdy masło się wysmaży podlać odrobiną wody i dusić pod przykryciem kilkanaście minut aż marchewka będzie mięciutka. Odkryć i doprawić solą i pieprzem. Wsypać bułkę tartą i wymieszać.

Przesmażyć razem z bułką ok. 1-2 minuty i podawać.

Marchewka na ciepło z bułką tartą
Marchewka po wymieszaniu z bułką tartą i podsmażeniu na patelni
Marchewka na ciepło z bułką tartą
Bułka tarta wsypana do uduszonej marchewki.
Marchewka na ciepło z bułką tartą
Podduszona marchewka doprawiona solą i pieprzem
Marchewka na ciepło z bułką tartą
Starta marchewka włożona na patelnię na roztopione masło