Sposób przygotowania:
Sałatka z ogórków konserwowych , kapusty i sałty
Paprykę czerwona myjemy osuszamy , usuwamy gniazdo nasienne i białe błonki. Cebulę obieramy z łupiny. Ogóki wyciągamy z zalewy . Kapustę pekińską myjemy osuszamy i kroimy w paseczki. Sałatę lodową kroimy dość grubo w paski. Cebulę siekamy. Paprykę czerwona kroimy w małe paseczki. Pomidora myjemy i kroimy w paseczki lub kosteczkę . Ogórki konserwowe ścieramy na tarce duże oczka. Marchewkę obieramy i ścieramy na tarce duże oczka. Składniki mieszamy z sobą. Robimy sos czosnkowy. W miseczce mieszamy z sobą majonez i jogurt grecki.; Solimy do smaku i dodajemy wyciśnięty czosnek. Mieszamy. Sos dodajemy do sałatki i mieszamy.