Sposób przygotowania:
Sałatka z ogórków,kukurydzy i kuskusu
Kostkę rosołową rozpuścić w gorącej wodzie, zagotować. Kuskus zalać taką ilością rosołu aby poziom rosołu był 2cm nad kaszą. Przykryć i odstawić na kilka minut. Ogórki umyć, obrać i pokroić w kostkę. Cebulę obrać, opłukać, drobno posiekać i sparzyć na sicie. Kukurydzę osączyć, opłukać, odcedzić. Oliwki opłukać z zalewy, osączyć, każdą przekroić na pół. Sok z cytryny i oliwę wlać do słoiczka, dodać sól i pieprz, zakręcić i potrząsać tak długo aż powstanie jednolita emulsja. W salaterce wymieszać kuskus, ogórki, cebulę, kukurydzę i oliwki. Polać sosem ze słoiczka, wymieszać. Wstawić do lodówki na 1godzinę. Przed podaniem posypać natką, wymieszać.