Sposób przygotowania:
Sałatka z ogórków na zimę wg mitofri
Na początku przygotować zalewę.Wszystkie składniki na zalewę zagotować w garnku.
Ogórki zielone obrać ze skórki i pokroić w plastry(można to zrobić na tarce). Dokładnie wymieszać, posypać solą, przykryć i odstawić na całą noc.
Białą cebulę obrać i pokroić w kostkę lub pół talarki, a paprykę w cienkie paski. Kapustę poszatkować.Dokładnie wymieszać, posolić i również pozostawić na noc.
Następnego dnia ogórki połączyć z kapustą, papryką i cebulą. Marchewkę obrać ze skórki i zetrzeć na tarce o grubych oczkach.Dodać do sałatki. Sałatkę zalać przygotowaną dzień wcześniej zalewą i doprawić do smaku solą,cukrem i pieprzem.Tak przygotowaną sałatkę wkładać do słoików.Dokładnie zakręcić.
Słoiki poustawiać w garnku.Garnek zalać wodą i gotować 20 minut.Po wyjęciu słoiki poustawiać na wiekach i pozostawić do wystygnięcia.Smacznego.
Ogórki zielone obrać ze skórki i pokroić w plastry(można to zrobić na tarce). Dokładnie wymieszać, posypać solą, przykryć i odstawić na całą noc.
Białą cebulę obrać i pokroić w kostkę lub pół talarki, a paprykę w cienkie paski. Kapustę poszatkować.Dokładnie wymieszać, posolić i również pozostawić na noc.
Następnego dnia ogórki połączyć z kapustą, papryką i cebulą. Marchewkę obrać ze skórki i zetrzeć na tarce o grubych oczkach.Dodać do sałatki. Sałatkę zalać przygotowaną dzień wcześniej zalewą i doprawić do smaku solą,cukrem i pieprzem.Tak przygotowaną sałatkę wkładać do słoików.Dokładnie zakręcić.
Słoiki poustawiać w garnku.Garnek zalać wodą i gotować 20 minut.Po wyjęciu słoiki poustawiać na wiekach i pozostawić do wystygnięcia.Smacznego.