Sposób przygotowania:
Sałatka z ogórków, papryki i cebuli
Umyte i osuszone ogórki pokroiłam w talarki. Dodałam 1 łyżkę soli, wymieszałam. Zostawiłam do puszczenia soku. Paprykę umyłam i oczyściłam. Pokroiłam w paseczki. Cebulę pokroiłam w półtalarki. Cebulę i paprykę sparzyłam. zimne dodałam do ogórków.
Ocet i cukier zagotowałam. Po przestudzeniu wlałam do sałatki. Dodałam też olej. Wymieszałam i włożyłam do słoiczków (330ml). do każdego słoiczka włożyłam ząbek czosnku i przyprawy.
Zalałam pozostałą zalewą. Pasteryzowałam ok. 15 min. Wystudziłam odwrócone do góry dnem.
Ocet i cukier zagotowałam. Po przestudzeniu wlałam do sałatki. Dodałam też olej. Wymieszałam i włożyłam do słoiczków (330ml). do każdego słoiczka włożyłam ząbek czosnku i przyprawy.
Zalałam pozostałą zalewą. Pasteryzowałam ok. 15 min. Wystudziłam odwrócone do góry dnem.