Sposób przygotowania:
Sałatka z paluszkami z surimi
Rozmrażamy paluszki krabowe i gotujemy makaron w lekko osolonej wodzie ok. 10 minut. Ugotowany makaron przelewamy zimną wodą i zostawiamy na sitku do odcieknięcia.
Majonez mieszamy z płynnym miodem. Ogórki, paprykę i czosnek kroimy w dość drobne paseczki i przekładamy do większej miski.
Dodajemy, makaron, całe oliwki, musztardę francuską, doprawiamy solą i pieprzem. Wszystko mieszamy, potem dokładamy pokrojone paluszki z surimi i majonez z miodem.
Wszystko lekko przemieszajmy i dobrze jest odstawić na kilkanaście, kilkadziesiąt minut do przegryzienia się smaków.
Majonez mieszamy z płynnym miodem. Ogórki, paprykę i czosnek kroimy w dość drobne paseczki i przekładamy do większej miski.
Dodajemy, makaron, całe oliwki, musztardę francuską, doprawiamy solą i pieprzem. Wszystko mieszamy, potem dokładamy pokrojone paluszki z surimi i majonez z miodem.
Wszystko lekko przemieszajmy i dobrze jest odstawić na kilkanaście, kilkadziesiąt minut do przegryzienia się smaków.