Wiosenne sałatki: paprykowa z szynką

         
ocena: 5/5 głosów: 1
Wiosenne sałatki: paprykowa z szynką

Kolorowo, zdrowo, pysznie! Wiosenna sałatka z papryką i szynką zachwyca swoim wyglądem i smakiem. Zrób ją bez okazji lub podaj na Wielkanoc!

Składniki:

Wiosenne sałatki: paprykowa z szynką

Sałatka:

  • po 1/2 czerwonej, zielonej i żółtej papryki
  • 10 dag żółtego sera
  • 10 dag szynki konserwowej w plastrach
  • świeży tymianek

Sos:

Sposób przygotowania:

Wiosenne sałatki: paprykowa z szynką
1. Papryki umyj, usuń gniazda nasienne, warzywa pokrój w cienkie paski. 2. Żółty ser zetrzyj na tarce o dużych oczkach lub pokrój w cienkie słupki. 3. Szynkę pokrój w kawałki. 4. Majonez wymieszaj z jogurtem i dopraw solą. Listki tymianku poodrywaj od gałązek. Wszystkie składniki sałatki wymieszaj. 5. Polej sosem i posyp tymiankiem i grubo zmielonym pieprzem.