Sałatka z pieczoną wołowiną

  • 1
         
ocena: 5/5 głosów: 1
Sałatka z pieczoną wołowiną

Prawdziwa gratka dla mięsożerców! Pyszna pieczona wołowina, suszone pomidory i kapary - to miks idealny na lunch lub imprezę!

Składniki:

Sałatka z pieczoną wołowiną

 

Sposób przygotowania:

Sałatka z pieczoną wołowiną
1. Ziemniaki ugotuj w mundurkach. Wystudź, obierz, przekrój na pół.

2. Mięso natrzyj pieprzem, obsmaż na oleju, przełóż razem z tłuszczem ze smażenia na blachę i piecz ok. 12 min w temp. 200 st. C. Ostudź, pokrój w cienkie plasterki.

3. Cebulę pokrój w kostkę, a pomidory w paski. Składniki sałatki wymieszaj z sałatą, kaparami, oliwą, posiekanym czosnkiem i octem. Dopraw.