dorota20w

dorota20w

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 587]

Sałatka z pekinką i fasolką

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Prosta i szybka do przygotowania sałatka zimowa z kapusty pekińskiej i fasolki szparagowej z szynką i pysznym sosem.

Sałatka z pekinką i fasolką

Składniki:

Sałatka z pekinką i fasolką

 

  • 1/2 kapusty pekińskiej
  • 100g fasolki szparagowej mrożonej
  • 100 g szynki
  • 2 łyzki ziaren słonecnzika
  • 1 łyżka tahini
  • 2 łyżeczki ketchupu pikantnego
  • 4-5 łyżek soku z kiszonych ogórków

Sposób przygotowania:

Sałatka z pekinką i fasolką
Kapustę szatkujemy cienko, oprószamy sola i odstawiamy na 5 minut by zmiękła. W tym czasie na osolony wrzątek wrzucamy mrożoną fasolke szparagową i gotujemy 5 minut, odsączamy, dodajemy do kapusty.

Na suchej patelni prazymy słonecznik. Szynkę kroimy w kostkę. Wszystkie składniki mieszamy w misce.

Dodajemy sok z ogórków, ketchup i tahini. MIeszamy.