mysza75

mysza75

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 914]

Pekinka ufo

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 8
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Zdrowa zimowa sałatka latające talerze.

Pekinka ufo Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Pekinka ufo

 

  • 1 kapusta pekińska mała
  • 6 patisonów z zalewy ze słoika
  • 1 pomidor duży
  • 1 puszka groszku konserwowego
  • 1 puszka kukurydzy z chili
  • 1/2 opakowania sera feta
  • 1 puszka fasoli z puszki
  • 1/3 ogórka zielonego
  • 1/2 pęczka koperku świeżego
  • 1 papryka czerwona
  • 15 oliwek zielonych
  • 15 oliwek czarnych
  • 2 łyżki majonezu
  • sól, pieprz

 

Sposób przygotowania:

Pekinka ufo
Liście kapusty oddzielam i każdy myję osobno. Osuszam i kroję nożem drobno, wsypuje do miski. Fasolę, kukurydzę, i groszek odsączam na durszlaku i dodaję do kapusty, razem z oliwkami. Kilka oliwek i ziaren fasoli zostawiam do dekoracji. Ser feta kroję w kostkę i połowę dodaję do sałatki, druga potrzebna będzie do dekoracji. Paprykę myję i kroję w kostkę, koperek połowę siekam i tez dodaję.. Sałatkę doprawiam solą, pieprzem, dodaję majonez i mieszam. Ogórek zielony kroję na plastry i też dodaję. Sałatkę dekoruję patisonami, oliwkami i fasolką, oraz częścią groszku i kukurydzy. Dekoruję koperkiem, kawałkami ogórka, sera feta. Z pomidora robię różę.
Pekinka ufo
Kukurydza groszek i fasolka czerwona z puszek
Pekinka ufo
Kapusta pekińska liście umyte i osuszone
Pekinka ufo
Kapusta pokrojona kukurydza dodana fasolka oliwki

Tagi:

sery ser