Sarenka

Sarenka

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 571]

Salatka z pekinka z feta

  • 6
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 14

Kapusta pekinska z feta? A tak! Wszystkim smakowalo :-).

Salatka z pekinka z feta

Składniki:

Salatka z pekinka z feta

 

  • pól glówki sredniej wielkosci kapusty pekinskiej (miekkiej czesci),
  • ser feta (ok 230g),
  • puszka czerwonej fasoli (260g),
  • puszka kukurydzy (240g),
  • 5 srednich, ugotowanych na twardo jaj,
  • 3 sredniej wielkosci pomidory,
  • pól duzej papryki,
  • 2 lyzki majonezu,
  • sól, pieprz. papryka slodka,
  • lyzeczka musztardy i ewentualnie posiekany koper.

Sposób przygotowania:

Salatka z pekinka z feta
Kapuste poszatkowac. Pomidory sparzyc i obrac ze skóri, po czym pokroic w kosteczke. Kukurydze odsaczyc, fasole wielokrotnie przeplukac letnia woda i odcedzic na sicie. Papryke pokroic w drobna kosteczke, ser feta w kostke. Ugotowane jaja obrac ze skorupek i pokroic w kosteczke. Wymieszac wszystkie skladniki i przyprawic. Schlodzic przez godzine w lodowce.

Tagi:

sery ser