Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Sałatka z pieczarkami.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Do tej sałatki można dodać gotowaną marchew i pietruszkę.

Sałatka z pieczarkami.

Składniki:

Sałatka z pieczarkami.

 

  • 1 słoik pieczarki marynowane,
  • 5 szt jajka,
  • 1/2 szkl kukurydza marynowana,
  • 1/2 szkl groszek konserwowy,
  • 2 szt ziemniaki,
  • 2 szt ogórki kiszone,
  • 3 szt cebula dymka,
  • 1 łyżeczka musztarda,
  • 1/2 szkl majonez,
  • do smaku sól,
  • do smaku pieprz

 

Sposób przygotowania:

Sałatka z pieczarkami.
Ziemniaki ugotować w mundurkach w osolonej wodzie, wyjąć z wody, ostudzić. Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać. Pieczarki odsączyć z zalewy i pokroić w grubą kostkę lub na ćwiartki. Cebulę razem ze szczypiorem drobno posiekać. Ogórki kiszone, ziemniaki i jajka pokroić w kostkę. Kukurydzę i groszek odsączyć z zalewy. Wszystkie składniki na sałatkę włożyć do miski, połączyć z majonezem i musztardą, przyprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać. Podawać z wędliną i pieczywem.

Tagi:

jajko jajka