Katarzyna J.

Katarzyna J.

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1284]

Sałatka z pieczonym kurczakiem i orzechami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 4/5 głosów: 18

Sałatka z pieczonym kurczakiem i orzechami nerkowca- doskonała przekąska dla całej rodziny. Każdemu będzie smakować.

Sałatka z pieczonym kurczakiem i orzechami

Składniki:

Sałatka z pieczonym kurczakiem i orzechami

 

Sposób przygotowania:

Sałatka z pieczonym kurczakiem i orzechami
1. Podudzia z kurczaka oprószam papryką mieloną, solą oraz pieprzem. Pałki układam w naczyniu żaroodpornym, skrapiam olejem. Naczynie przykrywam. Pałki piekę 1 godzinę w temperaturze 190 stopni. Upieczone podudzia studzę, a następnie usuwam kości. Mięso kroję na mniejsze kawałki.

2. Jajka gotuję na twardo, obieram i kroję w kostkę. Rzodkiewkę kroję w plasterki. 

3. Sałaty płuczę i rozdrabniam. Do sałaty dodaję kurczaka, jajka, orzechy nerkowca oraz rzodkiewkę. Delikatnie łączę wszystkie składniki. Następnie dodaję śmietanę, majonez oraz odrobinę soli i pieprzu. Delikatnie mieszam. 

Gotową sałatkę wykładam na talerz i podaję. 

Tagi:

sałatka