Sałatka z płoci

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Ryby sprawić i wymyć. Zagotować wodę z octem, przyprawami i pokrojoną cebulą,

Sałatka z płoci

Składniki:

Sałatka z płoci

 

Sposób przygotowania:

Sałatka z płoci
Ryby sprawić i wymyć. Zagotować wodę z octem, przyprawami i pokrojoną cebulą, włożyć ryby do wrzątku i gotować do miękkości. W oddzielnym naczyniu obgotować seler. Mięso oddzielić od ości, skropić sokiem z cytryny, połączyć z pokrojonymi w drobną kostkę jabłkami, selerem i cebulą. Wymieszać jogurt z majonezem, zalać składniki sałatki, doprawić do smaku solą, piepirzem i cukrem. Wstawić na 2 godziny do lodówki. Podawać z liśćmi zielonej sałaty.