Sposób przygotowania:
Sałatka z pomidorów z mozzarellą
Przygotować niezbędne składniki na sałatkę. Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać, opłukać wodą i pokroić w ćwiartki. Mozzarellę odsączyć z serwatki i pokroić ją w plastry lub grubszą kostkę. Pomidory sparzyć wrzątkiem, zdjąć skórkę. Następnie pokroić w grubą kostkę i ułożyć na przemian z kawałkami mozzarelli oraz cząstkami jajek. Tak przygotowaną sałatkę leży polać sosem i posypać dużą ilością posiekanego koperku. Sos : Śmietanę, majonez wlać do słoika dodać 3 ząbki zmiażdżonego czosnku. Zakręcić słoik i energicznie wymieszać. Dodać sól, pieprz do smaku. Układać warstwami, dekorować na wierzchu sałatkę.