Aga Z.

Aga Z.

Szef Kuchni
[Przepisów: 124]

Sałatka z porą i wiedeńskimi kiełbaskami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Sałatka z porą i wiedeńskimi kiełbaskami prosto znad Dunaju

Sałatka z porą i wiedeńskimi kiełbaskami

Składniki:

Sałatka z porą i wiedeńskimi kiełbaskami

 

  • 2 średnie pory
  • 75 g boczku wędzonego
  • Olej – 2 łyżki
  • Sól, pieprz
  • Ocet winny biały – 2 łyżki
  • 2 kiełbaski wiedeńskie

 

Sposób przygotowania:

Sałatka z porą i wiedeńskimi kiełbaskami
Pory pokroić w pierścienie (0,5 cm). Boczek w kostce smażyć na oleju do chrupkości. Dodać pory wraz z 4 łyżkami wody. Dodać sól i pierz do smaku. Wymieszać i podgrzewać delikatnie przez 5 minut. Następnie zdjąć patelnię z ognia i wszystko wymieszać z octem. Pokrojone plastry kiełbaski wrzucić do reszty składników. Doprawić do smaku.