Ag.Zetka

Ag.Zetka

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 414]

Roladki z bakłażana z szynką i serem feta

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Lubię grillowane bakłażany w postaci roladek. Robiłam je ostatnio w dwóch smakach - wcześniej wrzuciłam przepis na roladki z gorgonzolą i szynką parmeńską, teraz zaś kolej na roladki numer 2 - z szynką i fetą.

Roladki z bakłażana z szynką i serem feta

Składniki:

Roladki z bakłażana z szynką i serem feta

 

Sposób przygotowania:

Roladki z bakłażana z szynką i serem feta
Bakłażany myjemy, kroimy wzdłuż na cienkie plastry, solimy. Bakłażany odstawiamy na 15 minut, aż wytrąci się rosa z soli. Wtedy bakłażany opłukujemy pod bieżącą wodą i osuszamy. Bakłażany smarujemy oliwą, posypujemy oregano. Grillujemy. Studzimy. Ser feta kroimy na kawałki.

Po ostudzeniu na bakłażanach kładziemy po plasterku szynki i kawałku fety, zwijamy roladki. Przed podaniem roladki oprószamy oregano i spryskujemy oliwą.

Tagi:

ser bakłażan