Sposób przygotowania:
Sałatka z przepiórczymi jajkami
Do miseczki wyłożyć majonez, śmietanę, doprawić do smaku solą, pieprzem i papryką.
Czerwoną paprykę pokroić w kostkę. Ser żółty zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Jajka przepiórcze ugotować na twardo.
Na dno salaterki wyłożyć odcedzoną cieciorkę, na nią czerwoną paprykę, polać połową sosu. Tuńczyka rozdrobnić, wyłożyć go na następną warstwę sałatki, rozłożyć straty żółty ser, polać resztą sosu. Wierzch obficie posypać posiekanym szczypiorkiem. Jajka przekroić na połówki, rozłożyć dookoła salaterki.
Czerwoną paprykę pokroić w kostkę. Ser żółty zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Jajka przepiórcze ugotować na twardo.
Na dno salaterki wyłożyć odcedzoną cieciorkę, na nią czerwoną paprykę, polać połową sosu. Tuńczyka rozdrobnić, wyłożyć go na następną warstwę sałatki, rozłożyć straty żółty ser, polać resztą sosu. Wierzch obficie posypać posiekanym szczypiorkiem. Jajka przekroić na połówki, rozłożyć dookoła salaterki.
Justi2401