Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Sałatka z pstrągów i szparagów

         
ocena: 4/5 głosów: 1

Pstrągi ugotować w lekko osolonej wodzie, osączyć, pokroić na drobne kawałki,

Sałatka z pstrągów i szparagów

Składniki:

Sałatka z pstrągów i szparagów

 

  • 1 kg pstrągów
  • 30 dag szparagów
  • cebula
  • 1/2 szklanki majonezu
  • 3 łyżki groszku konserwowego
  • 2 łyżki koniaku
  • łyżka octu
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Sałatka z pstrągów i szparagów
Pstrągi ugotować w lekko osolonej wodzie, osączyć, pokroić na drobne kawałki, skropić koniakiem. Majonez przyprawić octem, solą i pieprzem. Ugotować szparagi w osolonej wodzie, pokroić na 2-centymetrowe kawałki, posiekać drobno cebulę. Wszystkie składniki wymieszać, dodać groszek i polać majonezem. Podawać i białym pieczywem.