Ag.Zetka

Ag.Zetka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1120]

Sałatka z roszponką i tuńczykiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Roszponka, awokado, oliwki i tuńczyk wraz z dressingiem na bazie oliwy i musztardy tworzą błyskawiczną i pyszną sałatkę pełną witamin.

Sałatka z roszponką i tuńczykiem

Składniki:

Sałatka z roszponką i tuńczykiem

 

  • 50 g roszponki
  • 1 puszka tuńczyka w sosie własnym
  • 2 garście oliwek zielonych
  • 1 małe awokado
  • 3 łyżki oliwy
  • 1 łyżka musztardy dijon
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Sałatka z roszponką i tuńczykiem
Roszponkę myjemy i osuszamy.

Tuńczyka dokładnie odsączamy z zalewy i rozdrabniamy widelcem.

Awokado obieramy, przekrajamy na pół, wyrzucamy pestkę, miąższ kroimy w kostkę.

Oliwki odsączamy z zalewy i kroimy na połówki.

Oliwę łączymy z musztardą, dodajemy sól i pieprz, mieszamy.

Wszystkie składniki sałatki łączymy ze sobą w salaterce, dodajemy dressing, mieszamy, ewentualnie doprawiamy do smaku.