Sposób przygotowania:
Sałatka z roszponką i tuńczykiem
Roszponkę myjemy i osuszamy.
Tuńczyka dokładnie odsączamy z zalewy i rozdrabniamy widelcem.
Awokado obieramy, przekrajamy na pół, wyrzucamy pestkę, miąższ kroimy w kostkę.
Oliwki odsączamy z zalewy i kroimy na połówki.
Oliwę łączymy z musztardą, dodajemy sól i pieprz, mieszamy.
Wszystkie składniki sałatki łączymy ze sobą w salaterce, dodajemy dressing, mieszamy, ewentualnie doprawiamy do smaku.
Tuńczyka dokładnie odsączamy z zalewy i rozdrabniamy widelcem.
Awokado obieramy, przekrajamy na pół, wyrzucamy pestkę, miąższ kroimy w kostkę.
Oliwki odsączamy z zalewy i kroimy na połówki.
Oliwę łączymy z musztardą, dodajemy sól i pieprz, mieszamy.
Wszystkie składniki sałatki łączymy ze sobą w salaterce, dodajemy dressing, mieszamy, ewentualnie doprawiamy do smaku.