Mama niejadka

Mama niejadka

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 141]

Sałatka z rukolą, gruszką i gorgonzolą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Smaczna kolorowa wiosenna sałatka z rukolą, gruszką i gorgonzolą podana z sosem musztardowo - miodowym.

Sałatka z rukolą, gruszką i gorgonzolą

Składniki:

Sałatka z rukolą, gruszką i gorgonzolą

Sałatka

Sos

  • sok z cytryny 1 łyżka
  • musztarda dijon 1 łyżka
  • miód prawdziwy 1 łyżka
  • oliwa z oliwek 2 łyżki

Sposób przygotowania:

Sałatka z rukolą, gruszką i gorgonzolą
Opłukać rukolę i osuszyć. Wyłożyć na talerz. Gruszkę umyć i pokroić w cieniutkie plasterki. Plasterki ułożyć na rukoli.

Pokrojonym w kostkę serem gorgonzola posypać gruszki. Umyte i osuszone winogrona przekroić na pół i ułożyć na talerzu.

Posypać rozdrobnionymi orzechami.

Dokładnie wymieszać składniki sosu. Sałatkę polać chwilę przed podaniem.