Sposób przygotowania:
Sałatka z rukoli i pomidorów
Pomidory umyć, osuszyć i pokroić na spore kawałki. Rukolę opłukać i starannie osuszyć z wody, porwać na mniejsze kawałki. Pomidory wymieszać w misce z rukolą. Dodać pokrojony w kostkę ser feta i listki bazylii.
Orzeszki piniowe uprażyć na suchej patelni cały czas mieszając i pilnując, aby się nie przypaliły. Do miski z sałatką dodać oliwę wymieszaną z octem balsamicznym i przyprawami oraz uprażone orzeszki.
Całość delikatnie wymieszać i podawać od razu.
Orzeszki piniowe uprażyć na suchej patelni cały czas mieszając i pilnując, aby się nie przypaliły. Do miski z sałatką dodać oliwę wymieszaną z octem balsamicznym i przyprawami oraz uprażone orzeszki.
Całość delikatnie wymieszać i podawać od razu.
SylaUla
anemon