Mysiunia

Mysiunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1806]

Sałatka z rybą i awokado

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Apetyczna sałatka w niecodziennym wydaniu

Sałatka z rybą i awokado Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Sałatka z rybą i awokado

 

  • 7 jajek
  • 1 puszka tuńczyka w sosie własnym
  • 1 awokado
  • 1 cebula
  • 200 gram kukurydzy w puszczce
  • 2 łyżki majonezu
  • sól i pieprz

Sposób przygotowania:

Sałatka z rybą i awokado
Jajka gotujemy na twardo, obieramy i po ostudzeniu kroimy w kostkę, cebulę również. Dodajemy odsączonego i rozdrobnionego tuńczyka oraz kukurydzę z puszki. Awokado przekrawamy na pół, pozbawiamy go pestki i łyżką wydrążamy wnętrze, które kolejno drobno siekamy - dodajemy do pozostałych składników. Dodajemy również majonez oraz przyprawy do smaku, całość mieszamy. Sałatkę podajemy na kolację razem ze świeżym pieczywem posmarowanym masłem. Dekorujemy kiełkami rzodkiewki
Sałatka z rybą i awokado
Przygotowujemy wszystkie potrzebne składniki...
Sałatka z rybą i awokado
. Awokado przekrawamy na pół, pozbawiamy go pestki i łyżką wydrążamy wnętrze,
Sałatka z rybą i awokado
Dodajemy również majonez oraz przyprawy do smaku, .