dayzi

dayzi

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1202]

Sałatka z ryżem i tuńczykiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Błyskawiczna sałatka o łagodnym smaku. Sprawdza się jako danie dla niespodziewanych gości.

Sałatka z ryżem i tuńczykiem

Składniki:

Sałatka z ryżem i tuńczykiem

 

  • 2 woreczki ryżu
  • 1 puszka tuńczyka w oleju
  • 1 puszka kukurydzy
  • 4 łyż majonezu
  • sól i pieprz

Sposób przygotowania:

Sałatka z ryżem i tuńczykiem
Ryż gotujemy, a następnie studzimy. Kukurydze odcedzamy z zalewy. Tuńczyk również odcedzamy z nadmiaru oleju i widelcem dzielimy na mniejsze kawałki.
Ryż, kukurydze i tuńczyk ze sobą mieszamy, dodajemy majonez i przyprawiamy do smaku. Wszystko dokładnie mieszamy. Przed podaniem schładzamy w lodówce.
Smacznego.