Sposób przygotowania:
Sałatka z ryżem i tuńczykiem
Ryż gotuję w osolonej wodzie , ma być sypki, odcedzam i studzę. Tuńczyka odsączam z zalewy. Cebulkę siekam drobniutko. Ser ścieram na tarce o grubszych oczkach. Jajka gotuję na twardo, studzę , obieram i także trę na grubych oczkach tarki. Składników wystarcza na dwie średnie miseczki lub jedną dużą.
Układam warstwami:
-ryż
-majonez oprószony pieprzem
-tuńczyk
-majonez z pieprzem
-posiekana cebulka
-tarty ser
-majonez z pieprzem
-jajka
Sałatkę przed podaniem należy schłodzić.
*źródło Przepisy Joli z własnymi modyfikacjami
Układam warstwami:
-ryż
-majonez oprószony pieprzem
-tuńczyk
-majonez z pieprzem
-posiekana cebulka
-tarty ser
-majonez z pieprzem
-jajka
Sałatkę przed podaniem należy schłodzić.
*źródło Przepisy Joli z własnymi modyfikacjami
kapitan_barbarossa
zbysiowa
Ja też :)