Edward mistrz kuchni

Edward mistrz kuchni

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 133]

sałatka z ryżu i tuńczyka(2)

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

sałatka idealna dla wielbicieli ryżu i tuńczyka

sałatka z ryżu i tuńczyka(2)

Składniki:

sałatka z ryżu i tuńczyka(2)

 

  • 1 torebka ryżu
  • 1 puszka groszku,
  • 1 puszka tuńczyka w sosie własnym,
  • 0,5 słoika korniszonów,
  • 1 cebula
  • kilka łyżek majonezu

Sposób przygotowania:

sałatka z ryżu i tuńczyka(2)
ryż gotujemy przez 15-20 minut w osolonej wodzie, wyjmujemy z woreczka, studzimy. groszek i tuńczyka odcedzamy z nalewy.Tuńczyka dzielimy widelcem na mniejsze kawałki. korniszony i cebulę kroimy w drobną kostkę (cebulę można sparzyć ale nie jest to konieczne) wszystkie składniki dodajemy do miski, dodajemy majonez (nie żałujemy), ewentualnie doprawiamy pieprzem, dokładnie mieszamy. ja sałatki nie solę, bo i ryż i tuńczyk są słone

Tagi:

ryż sosy