Babeczka35

Babeczka35

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1520]

Sałatka z ryżu i kaszy, z jajkiem i ciecierzycą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pyszna i prosta w wykonaniu sałatka. Bardzo sycąca. I na drugie śniadanie i na obiad. Sprawdzi się również na kolację. Polecam.

Sałatka z ryżu i kaszy, z jajkiem i ciecierzycą

Składniki:

Sałatka z ryżu i kaszy, z jajkiem i ciecierzycą

Składniki:

  • 2 woreczki ( łącznie 20 dag ) mixu Lunch ( ryż parboiled, kasza bulgur, kasza owsiana, ryż czerwony )
  • 4 jajka
  • pół puszki kukurydzy
  • pół słoika ciecierzycy
  • sól do smaku
  • pieprz czarny mielony do smaku
  • 2 łyżki oleju
  • świeża natka pietruszki według uznania
  • sok z cytryny według uznania

Sposób przygotowania:

Sałatka z ryżu i kaszy, z jajkiem i ciecierzycą
1. Ziarna gotujemy według przepisu na opakowaniu, wysypujemy z woreczków do większej miski i dokładnie studzimy.

2. Kukurydzę i ciecierzycę odsączamy dokładnie z zalewy.

3. Jajka gotujemy na twardo, obieramy ze skorupek, studzimy i kroimy w większą kostkę.

4. Natkę pietruszki płuczemy i drobno kroimy.

5. Wszystkie składniki sałatki dokładnie ze sobą mieszamy, przyprawiamy do smaku solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Wstawiamy do lodówki do schłodzenia i żeby składniki się przegryzły.

6. Gotową sałatkę podajemy. Smacznego życzę.

Moje rady:

Użyłam gotowego mixu Lunch, w którego w skład wchodzą: ryż parboiled, kasza bulgur, kasza owsiana, ryż czerwony.

Porcja dla 4 osób.

Przed podaniem sałatkę należy schłodzić.