kluska

kluska

Szef Kuchni
[Przepisów: 135]

Sałatka z rzodkiewek i parówek

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

rzodkiewkę oczyścić, umyć i pokroić

Sałatka z rzodkiewek i parówek

Składniki:

Sałatka z rzodkiewek i parówek

 

  • 4 pęczki rzodkiewek
  • ½ szklanki śmietany
  • 100 g cienkich parówek
  • 2 jajka ugotowane na twardo
  • natka pietruszki
  • sól
  • pieprz

 

Sposób przygotowania:

Sałatka z rzodkiewek i parówek
rzodkiewkę oczyścić, umyć i pokroić w plasterki, parówki obrać z osłonek i pokroić w krążki. Jajka posiekać. Wszystkie składniki wymieszać, dodać śmietanę, posiekaną natkę pietruszki, doprawić do smaku, wymieszać dokładnie.

Tagi:

jajko jajka