Sposób przygotowania:
Surówka z rzodkiewki i szczypiorku
Rzodkiewki i szczypiorek bardzo dokładnie umyć i osączyć. Szczypiorek drobno pokroić.
Rzodkiewki można poszatkować w plasterki albo, jak tym razem, utrzeć na największych oczkach tarki.
Kiedy rzodkiewki są młode i drobne, to wolę je w plasterkach, a te duże i wyrośnięte chętniej ucieram.
Połączyć w dużej salaterce pokrojone warzywa, doprawić do smaku sokiem z cytryny, solą i pieprzem, a na koniec pola olejem słonecznikowym.
Wymieszać i podawać jako dodatek do obiadu, do potraw grillowanych albo jako samodzielny lekki posiłek z ulubionym pieczywem.
Rzodkiewki można poszatkować w plasterki albo, jak tym razem, utrzeć na największych oczkach tarki.
Kiedy rzodkiewki są młode i drobne, to wolę je w plasterkach, a te duże i wyrośnięte chętniej ucieram.
Połączyć w dużej salaterce pokrojone warzywa, doprawić do smaku sokiem z cytryny, solą i pieprzem, a na koniec pola olejem słonecznikowym.
Wymieszać i podawać jako dodatek do obiadu, do potraw grillowanych albo jako samodzielny lekki posiłek z ulubionym pieczywem.