Sposób przygotowania:
Szybki barszczyk z pieczarkami
Do garnka nalewamy potrzebna nam ilość wody i stawiamy do gotowania. Dodajemy liść laurowy.
Pieczarki kroimy w plastry i wrzucamy na dość mocno rozgrzane masło. Obsmażamy i wrzucamy do garnka. Dodajemy też pokrojoną wędlinę. Chwilę gotujemy, dodajemy majeranek , zakwas i doprawiamy do smaku.
Podajemy z ugotowanym na twardo jajkiem, można dodać też łyżkę śmietany gdy zupa jest już na talerzu .
Pieczarki kroimy w plastry i wrzucamy na dość mocno rozgrzane masło. Obsmażamy i wrzucamy do garnka. Dodajemy też pokrojoną wędlinę. Chwilę gotujemy, dodajemy majeranek , zakwas i doprawiamy do smaku.
Podajemy z ugotowanym na twardo jajkiem, można dodać też łyżkę śmietany gdy zupa jest już na talerzu .