ajrinwu

ajrinwu

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 187]

Surówka z marchewki rzodkiewki i podagrycznika

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Świeża surówka z tartej marchewki, tartej rzodkiewki oraz podagrycznika. Można podawać do dań mięsnych i ryb.

Surówka z marchewki rzodkiewki i podagrycznika Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Surówka z marchewki rzodkiewki i podagrycznika

 

  • pęczek rzodkiewek
  • 4 łyżki podagrycznika
  • 3 łyżki oleju
  • 1 marchewka
  • sól do smaku

Sposób przygotowania:

Surówka z marchewki rzodkiewki i podagrycznika
Pęczek rzodkiewek umyć pod bieżącą wodą, obciąć zielone części oraz ogonki.

Tak przygotowane rzodkiewki zetrzeć na tarce o drobnych oczkach.

Marchewkę obrać, umyć i także zetrzeć na tarce o drobnych oczkach.

Cztery łyżki pokrojonego podagrycznika solimy, czekamy aż troszkę zmięknie i dodajemy trzy łyżki oleju słonecznikowego.

Łączymy wszystkie składniki i doprawiamy do smaku.
Surówka z marchewki rzodkiewki i podagrycznika.
Pęczek rzodkiewek umyć obciąć zielone części i zetrzeć na tarce o drobnych oczkach.
Surówka z marchewki rzodkiewki i podagrycznika.
Marchewkę obrać, umyć i także zetrzeć na tarce o drobnych oczkach.
Surówka z marchewki rzodkiewki i podagrycznika.
Cztery łyżki pokrojonego podagrycznika solimy, czekamy aż troszkę zmięknie i dodajemy dwie łyżki oleju słonecznikowego.
Surówka z marchewki rzodkiewki i podagrycznika.
Łączymy wszystkie składniki i doprawiamy do smaku.