Sposób przygotowania:
Surówka z marchewki rzodkiewki i podagrycznika
Pęczek rzodkiewek umyć pod bieżącą wodą, obciąć zielone części oraz ogonki.
Tak przygotowane rzodkiewki zetrzeć na tarce o drobnych oczkach.
Marchewkę obrać, umyć i także zetrzeć na tarce o drobnych oczkach.
Cztery łyżki pokrojonego podagrycznika solimy, czekamy aż troszkę zmięknie i dodajemy trzy łyżki oleju słonecznikowego.
Łączymy wszystkie składniki i doprawiamy do smaku.
Tak przygotowane rzodkiewki zetrzeć na tarce o drobnych oczkach.
Marchewkę obrać, umyć i także zetrzeć na tarce o drobnych oczkach.
Cztery łyżki pokrojonego podagrycznika solimy, czekamy aż troszkę zmięknie i dodajemy trzy łyżki oleju słonecznikowego.
Łączymy wszystkie składniki i doprawiamy do smaku.