Anna85

Anna85

Szef Kuchni
[Przepisów: 87]

Sałatka z selera korzennego

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszna sałatka na obiad a także jako mała przekąska.

Sałatka z selera korzennego

Składniki:

Sałatka z selera korzennego

 

Sposób przygotowania:

Sałatka z selera korzennego
Selera obieramy i kroimy w plastry a następnie w cienkie słupki i moczymy w zimnej wodzie z dodatkiem 1 łyżki soku z cytryny. Rodzynki moczymy w gorącej wodzie aby zmiękły. W małym rondelku rozgrzewamy masło i dodajemy migdały. Należy poczekać aż uzyskają złoty kolor. Następnie dodajemy cynamon i resztę soku z cytryny. Seler i rodzynki odcedzamy z wody i wszystko razem mieszamy z majonezem. Sałatkę polewamy migdałami w maśle i cynamonie.

Tagi:

seler