Sposób przygotowania:
Sałatka z serem camembert i gruszką
Rucolę myjemy, osuszamy. Układamy ją na dwóch talerzach lub przekładamy do dużej salaterki. Na rucoli układamy pokrojony w plasterki ser camembert i pokrojoną w cieniutkie plasterki umytą i pozbawioną gniazd nasiennych gruszkę.
Na suchej patelni prażymy na złoty kolor pestki słonecznika. W słoiczku mieszamy ze sobą składniki sosu tj. ocet, oliwę, musztardę i miód. Sos doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Sałatę posypujemy uprażonym słonecznikiem i polewamy przygotowanym sosem. Serwujemy od razu.
Smacznego.
Na suchej patelni prażymy na złoty kolor pestki słonecznika. W słoiczku mieszamy ze sobą składniki sosu tj. ocet, oliwę, musztardę i miód. Sos doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Sałatę posypujemy uprażonym słonecznikiem i polewamy przygotowanym sosem. Serwujemy od razu.
Smacznego.