Sposób przygotowania:
Sałatka z serem feta i oliwkami czarnymi
Sałatę masłową lub inną z zielonych odmianę opłukać, osuszyć w wirówce do sałaty i porwać na małe kawałki. Cebulę czerwoną obrać, opłukać i pokroić w piórka.
Ogórka zielonego umyć pod bieżącą wodą, można obrać i pokroić w półplasterki. Pomidora opłukać i pokroić w kostkę, dodać do całości.
Oliwki czarne osączyć z zalewy i pokroić w krążki.
Ser feta pokroić w kostkę, przyprawić pieprzem do smaku i polać sosem winegret.
Ogórka zielonego umyć pod bieżącą wodą, można obrać i pokroić w półplasterki. Pomidora opłukać i pokroić w kostkę, dodać do całości.
Oliwki czarne osączyć z zalewy i pokroić w krążki.
Ser feta pokroić w kostkę, przyprawić pieprzem do smaku i polać sosem winegret.
danielek