Sposób przygotowania:
Sałatka makaronowa z tuńczykiem w ziołach
1. Makaron ugotowałam al dente - tak naprawdę ugotowałam więcej robiąc obiad.
2. Tuńczyka odcedziłam z wody.
3. Paprykę i pomidora umyłam i pokroiłam w kosteczkę.
4. Również ogórka pokroiłam, a natkę pietruszki posiekałam drobno.
5. Teraz kolej na dressing: oliwę wymieszałam z cytryną, dodałam sól, pieprz i zioła prowansalskie. Dobrze wymieszałam.
6. W misce wymieszałam makaron, tuńczyka, warzywa i dressing. Smacznego!
2. Tuńczyka odcedziłam z wody.
3. Paprykę i pomidora umyłam i pokroiłam w kosteczkę.
4. Również ogórka pokroiłam, a natkę pietruszki posiekałam drobno.
5. Teraz kolej na dressing: oliwę wymieszałam z cytryną, dodałam sól, pieprz i zioła prowansalskie. Dobrze wymieszałam.
6. W misce wymieszałam makaron, tuńczyka, warzywa i dressing. Smacznego!