Sposób przygotowania:
Sałatka z serem solankowym i piersią z kurczaka
1. Pierś z kurczaka kroimy w kostkę oraz doprawiamy. Następnie podsmażamy ją na patelni na małym ogniu pod przykryciem. (co jakiś czas mieszając) 2. Ryż robimy wg. przepisu na opakowaniu. 3. W międzyczasie rwiemy sałatę, porwaną sałatę wsadzamy do miski 4. Pomidory parzymy i obieramy (zapobiegnięcie przyklejenia się skórki do żołądka). Kroimy je w kostkę i przekładamy do miski wraz z sałatą. 5. Paprykę kroimy w średniej wielkości kostkę, dodajemy do miski z sałatą i pomidorami. 6. Cebulę siekamy w drobniutką kostkę, przekładamy do miski z pozostałymi składnikami. 7. Pokrojony chleb wrzucamy do piekarnika i robimy suchary. 8. Ocet mieszamy wraz z wodą, musztardą solą i pieprzem. Odstawiamy. 9. Ogórek ścieramy i mieszamy z jogurtem i przyprawą tzatziki. 10. Usmażoną pierś wsadzamy do sałatki. 11. Suchary również dodajemy do sałatki. 12. Ser solankowy odsączamy i tak samo jak pierś dodajemy. 13. Mieszamy sałatkę. * Przygotowany sos tzatziki idealnie komponuje się z ryżem. * Sałatkę polewamy przygotowanym sosem z octu, wody, musztardy, soli i pieprzu tuż przed podaniem (aby sałata nie opadła)