Sposób przygotowania:
Sałatka z sosem śmietanowo-chrzanowym
Brokuła umyć, podzielić na różyczki, włożyć na lekko osolony wrzątek, gotować około 8-10 minut (powinien zostać jędrny i chrupiący). Łyżką cedzakową przełożyć brokuła do naczynia z lodowatą wodą, a po chwili na sito do ocieknięcia.Dzięki temu zachowa jędrność i ładny kolor. Pokroić w mniejsze kawałki. Jajka ugotować na twardo (10 minut od chwili zawrzenia wody), ostudzić,obrać i pokroić w ćwiartki. Pomidor sparzyć wrzątkiem, obrać ze skóry, pokroić w ósemki. Mięso pokroić w dość duże słupki. Wszystkie składniki ułożyć w trzech salaterkach. Śmietanę rozetrzeć przeciśnietym przez praskę ząbkiem czosnku lub z chrzanem, doprawić do smaku solą i pieprzem. Gotowym sosem polać sałatkę.
edytaha
Babciagramolka
Pani życzenie jest rozkazem :) ( zmieniłam tytuł )
edytaha
Dziękuję Buniu :)