Etna

Etna

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 83]

Sałatka z surowych pieczarek

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Świetna jako dodatek do mięs z grilla

Sałatka z surowych pieczarek

Składniki:

Sałatka z surowych pieczarek

 

 

Sposób przygotowania:

Sałatka z surowych pieczarek
Marchewki oczyścić i zetrzeć na tarce o średnio grubych oczkach. Skropić sokiem z cytryny. Grejpfruty obrać, podzielić na cząstki. Pieczarki umyć, osuszyć, odciąć nóżki, a kapelusze pokroić w plasterki. Skropić sokiem z cytryny. Marchewkę, grejpfruty i pieczarki ułożyć na liściach sałaty, posypać kaparami. Śmietanę wymieszać z łyżeczką soku z cytryny, doprawić do smaku solą i pieprzem. Sos podawać w osobnej salaterce.

Tagi:

sałata kapary