Sposób przygotowania:
Sałatka z szynką parmeńską i serem pleśniowym
Mix sałat delikatnie opłukać i pozostawić do przeschnięcia. Następnie garść ułożyć na talerzu. Pomidorki koktajlowe pokroić na ćwiartki. Jeśli są bardzo małe może na pół.
Ogórka obieraczką do warzyw pokroić w bardzo cienkie plastry, zawijać w ruloniki i układać na sałacie. Ser pleśniowy pokroić w kosteczkę, szynkę parmeńską zawijać w rulony tak jak ogórka. Wszystko układać na sałacie.
Z wierzchu delikatnie polać sosem balsamicznym. Jeżeli nie lubimy sera pleśniowego polecam zastąpić go mozzarellą.
Smacznego.
Ogórka obieraczką do warzyw pokroić w bardzo cienkie plastry, zawijać w ruloniki i układać na sałacie. Ser pleśniowy pokroić w kosteczkę, szynkę parmeńską zawijać w rulony tak jak ogórka. Wszystko układać na sałacie.
Z wierzchu delikatnie polać sosem balsamicznym. Jeżeli nie lubimy sera pleśniowego polecam zastąpić go mozzarellą.
Smacznego.