Sposób przygotowania:
sałatka z tościkami
Sałatę lodową postrzępić na mniejsze kawałki. Myjemy. Dodajemy do głebokiego naczynia. Kromki chleba tostowego kroimy na kwadraciki i przysmażamy na patelni bez tłuszczu. Tylko tak delikatnie.
Wsypujemy to do naszej salaty.
Czerwoną fasolę oraz kukurydzę wsypujemy na sitko by sok ściekł. Ogórki korniszone kroimy w plasterki a następnie w kotskę. Dodajemy na sitko do kukurydzy i fasoli. Pierś czyścimy, rozdzielamy i kroimy na kawałki. Podsmażamy na złoscisto , dodajemy do sałaty.
Paprykę kroimy w paski a następnie w kostkę. Dodajemy na sitko do warzyw pozostałych i czekamy aż dobrze ścieknie sok.
W między czasie do kubeczka dodajemy sos koperkowy , do tego 3 łyżki wody , oleju i sok z cytryny. Mieszamy aż sos się rozpuści.
Dodajemy nasze warzywa marynowane z sitka do sałaty polewamy wszystko sosem.
Mieszamy dokładie składniki nasze .
Odstawiamy na godzinę-dwie do lodówki.
Smacznego
Wsypujemy to do naszej salaty.
Czerwoną fasolę oraz kukurydzę wsypujemy na sitko by sok ściekł. Ogórki korniszone kroimy w plasterki a następnie w kotskę. Dodajemy na sitko do kukurydzy i fasoli. Pierś czyścimy, rozdzielamy i kroimy na kawałki. Podsmażamy na złoscisto , dodajemy do sałaty.
Paprykę kroimy w paski a następnie w kostkę. Dodajemy na sitko do warzyw pozostałych i czekamy aż dobrze ścieknie sok.
W między czasie do kubeczka dodajemy sos koperkowy , do tego 3 łyżki wody , oleju i sok z cytryny. Mieszamy aż sos się rozpuści.
Dodajemy nasze warzywa marynowane z sitka do sałaty polewamy wszystko sosem.
Mieszamy dokładie składniki nasze .
Odstawiamy na godzinę-dwie do lodówki.
Smacznego