Madija

Madija

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 801]

Sałatka z kurczakiem, roszponką i prażonymi migdał

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Przepyszna sałatka z kurczakiem i roszponką, której smak wzbogacają prażone migdały i sos czosnkowy.

Sałatka z kurczakiem, roszponką i prażonymi migdał

Składniki:

Sałatka z kurczakiem, roszponką i prażonymi migdał

 

  • 2 piersi z kurczaka
  • Przyprawa gyros
  • 50-60 g roszponki
  • Garść migdałów krojonych w słupki
  • 3 łyżki majonezu
  • 3 łyżki śmietany
  • 3 ząbki czosnku
  • Ser feta
  • 1 puszka czerwonej fasolki
  • Olej do smażenia
  • Ketchup

Sposób przygotowania:

Sałatka z kurczakiem, roszponką i prażonymi migdał
Kurczaka pokroić w kostkę. Usmażyć na oleju z dodatkiem przyprawy gyros.

Roszponkę opłukać i porozrywać na pojedyncze listki. Ser feta pokroić w kostkę. Fasolkę odsączyć z zalewy i opłukać. Migdały uprażyć na suchej patelni.

Majonez wymieszać ze śmietaną, dodać rozgnieciony czosnek.

Na dno miski wyłożyć kurczaka i polać ketchupem, na to fasolkę i polać sosem czosnkowym. Wysypać osuszoną sałatę, na nią wyłożyć fetę i posypać startymi migdałami.