Sposób przygotowania:
Sałatka z truskawkami 2
Kaszę kuskus zalewamy bardzo gorącym bulionem warzywnym i odstawiamy na parę chwil, żeby kuskus napęczniał. Naczynie, w którym znajduje się kasze najlepiej przysłonić pokrywką. Truskawki bardzo dokładnie myjemy, odcinamy ogonki, a następnie kroimy na ćwiartki. Ząbki czosnku obieramy, przemywamy, a następnie przeciskamy przez praskę. Szpinak bardzo dokładnie oczyszczamy. Liście szpinaku wraz z czosnkiem podsmażamy na patelni, na rozgrzanym oleju. Oscypek trzemy na tarce o małych oczkach. Wszystkie te składniki mieszamy ze sobą, a później doprawiamy do smaku według własnego uznania pieprzem oraz solą. Sałatkę polewamy sosem.
SOS: Oliwę z oliwek mieszamy z sokiem z cytryny, a później dodajemy jeszcze sól i pieprz. Sos dobrze mieszamy.
SOS: Oliwę z oliwek mieszamy z sokiem z cytryny, a później dodajemy jeszcze sól i pieprz. Sos dobrze mieszamy.