Sposób przygotowania:
Sałatka z tuńczykiem
Por oczyścić, pokroić w cienkie plasterki, delikatnie posolić. Jajka i ogórki pokroić kostkę.
W naczyniu układać warstwowo: Ogórki, 1/2 woreczka ryżu, 1/2 słoiczka keczupu, por, 1/2 woreczka ryżu, 1/2 słoika Majonezu, jajka, 1/2 woreczka ryżu, pozostały Majonez, tuńczyk, pozostały ryż i pozostały keczup. Posypać posiekanym szczypiorkiem. Sałatka najlepsza jest po kilku godzinach.
W naczyniu układać warstwowo: Ogórki, 1/2 woreczka ryżu, 1/2 słoiczka keczupu, por, 1/2 woreczka ryżu, 1/2 słoika Majonezu, jajka, 1/2 woreczka ryżu, pozostały Majonez, tuńczyk, pozostały ryż i pozostały keczup. Posypać posiekanym szczypiorkiem. Sałatka najlepsza jest po kilku godzinach.