krzyssiu_o1995

krzyssiu_o1995

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 348]

Sałatka z tuńczykiem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Bardzo dobre polecam wszystkim

Sałatka z tuńczykiem

Składniki:

Sałatka z tuńczykiem

 

  • 1 słoik Majonezu Omega 3:6 (250 ml)
  • 1 słoik keczupu pikantnego (150 ml)
  • 1 por (biała część)
  • 4 jajka ugotowane na twardo
  • 3 ogórki konserwowe
  • 2 woreczki ugotowanego ryżu
  • 1 puszka tuńczyka
  • 1 łyżka posiekanego szczypiorku
  • sól

Sposób przygotowania:

Sałatka z tuńczykiem
Por oczyścić, pokroić w cienkie plasterki, delikatnie posolić. Jajka i ogórki pokroić kostkę.
W naczyniu układać warstwowo: Ogórki, 1/2 woreczka ryżu, 1/2 słoiczka keczupu, por, 1/2 woreczka ryżu, 1/2 słoika Majonezu, jajka, 1/2 woreczka ryżu, pozostały Majonez, tuńczyk, pozostały ryż i pozostały keczup. Posypać posiekanym szczypiorkiem. Sałatka najlepsza jest po kilku godzinach.