Weroniczka

Weroniczka

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 148]

Sałatka z tuńczykiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Sałatka smaczna i bogata w witaminy

Sałatka z tuńczykiem

Składniki:

Sałatka z tuńczykiem

 

  • Puszka zielonego groszku
  • puszka kukurydzy
  • 1 opakowanie kotletów sojowych
  • 1 szklanka ryżu
  • ogórek
  • pomidor
  • 5 jajek
  • 4 łyżki majonezu
  • 1 puszka tuńczyka w kawałkach w oleju
  • cebula
  • sól i pieprz
  • kostka bulionowa

Sposób przygotowania:

Sałatka z tuńczykiem
1. Ryż gotujemy g. przepisu na opakowaniu. Jajka gotujemy na twardo. Kotlety sojowe moczymy we wrzącej wodzie z kostką bulionową, chwilę gotujemy. Studzimy.
2. Do dużej salaterki wsypujemy osączony groszek i kukurydzę, wykładamy tuńczyka z olejem i rozdrobnione kotlety sojowe.
3. Dodajemy ryż, pokrojonego w kawałki pomidora i ogórka. Jajka i cebulę drobno siekamy i dodajemy do sałatki.
4. Całość mieszamy, przyprawiamy solą i pieprzem, dodajemy majonez i mieszamy.