Sposób przygotowania:
Sałatka z tuńczykiem
1. Ryż gotujemy g. przepisu na opakowaniu. Jajka gotujemy na twardo. Kotlety sojowe moczymy we wrzącej wodzie z kostką bulionową, chwilę gotujemy. Studzimy.
2. Do dużej salaterki wsypujemy osączony groszek i kukurydzę, wykładamy tuńczyka z olejem i rozdrobnione kotlety sojowe.
3. Dodajemy ryż, pokrojonego w kawałki pomidora i ogórka. Jajka i cebulę drobno siekamy i dodajemy do sałatki.
4. Całość mieszamy, przyprawiamy solą i pieprzem, dodajemy majonez i mieszamy.
2. Do dużej salaterki wsypujemy osączony groszek i kukurydzę, wykładamy tuńczyka z olejem i rozdrobnione kotlety sojowe.
3. Dodajemy ryż, pokrojonego w kawałki pomidora i ogórka. Jajka i cebulę drobno siekamy i dodajemy do sałatki.
4. Całość mieszamy, przyprawiamy solą i pieprzem, dodajemy majonez i mieszamy.