DS Smakosz

DS Smakosz

Szef Kuchni
[Przepisów: 37]

Sałatka z tuńczykiem i jajkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Tuńczyk plus majonez i jajko na twardo tworzą niezapomnianą kompozycję smaków i aromatów.

Sałatka z tuńczykiem i jajkiem Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Sałatka z tuńczykiem i jajkiem

 

  • 1 puszka tunczyk w sosie wlasnym,
  • 5 sztuk jajka gotowane na twardo,
  • 20 dag ser zółty starty,
  • 1 sztuka cebula biała,
  • 1 sztuka kukurydza w puszce,
  • 100 g majonez tradycyjny

 

Sposób przygotowania:

Sałatka z tuńczykiem i jajkiem
Oddzielić białka od żółtek, białka zetrzeć na średnich oczkach tarki, a następnie ułożyć na dnie miski. Na białka położyć połowę startego żółtego sera. Posmarować połową majonezu rozcieńczonego wodą. Na majonezie ułożyć warstwę drobno posiekanej cebuli, na której położyć osączonego tuńczyka. Tuńczyka przykryć resztą sera żółtego, na którym położyć kukurydzę. Posmarować resztą majonezu, a następnie posypać drobno startym żółtkiem. Smacznego!
Sałatka z tuńczykiem i jajkiem
Etap 1
Sałatka z tuńczykiem i jajkiem
Etap 2