Sałatka z tuńczykiem i papryką

         
ocena: 4/5 głosów: 1

Ryż ugotować, ostudzić. Ogórki i paprykę pokroić w drobną kostkę.

Sałatka z tuńczykiem i papryką

Składniki:

Sałatka z tuńczykiem i papryką

 

  • 2 torebki ryżu
  • puszka kukurydzy
  • 4 ogórki konserwowe
  • strąk papryki konserwowej czerwonej lub żółtej
  • puszka tuńczyka w sosie własnym
  • 2 łyżki majonezu
  • 1/2 łyżki keczupu
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Sałatka z tuńczykiem i papryką
Ryż ugotować, ostudzić. Ogórki i paprykę pokroić w drobną kostkę. Kukurydzę oraz tuńczyka odsączyć z zalewy. Ryż prze-sypać do głębokiej, szklanej miski i dodać wszystkie przygotowane składniki. Połączyć majonez z keczupem, dodać do sałatki, wymieszać, doprawić do smaku solą i pieprzem.